COVID-19 Salgını ile mücadele sürecine bir sanayi kuruluşumuzdan daha katkı geldi.

Daha önce de Karamürsel Belediyesi ile yapılan çalışmada dezenfeksiyon tüneli imal eden, MMS Marmara Makina Ar-Ge ekibi UV ışınlar ile COVID-19 virüsü de dahil birçok virüs ve bakterinin yok edileceği bir dezenfeksiyon hattı tasarlayıp imal ettiler. İmalatı tamamlanan ürün kısa süre içinde hizmete girecek. Tasarım ve imalatın tamamen kendilerine ait olan prototipi imal edilen sistem içinden geçilen tüm ürünlerin, kullanıcılar tarafından evlerine götürülmeden dezenfekte edilmesini sağlıyor. Firma sahibi Serdar Avcı yaptığı açıklamada; UV ışınlar ile dezenfeksiyon aslında imal ettiğimiz tünellerden daha öncesinde masamızın üstünde olan üstüne çalıştığımız bir projeydi. Fakat daha teknik bir konu olduğundan araştırma, imalat ve test aşamaları çok daha fazla zaman aldı. Cihazın sahadaki performansını, farklı noktalara kurarak periyodik olarak yaptığımız testlerle her açıdan gözlemleyeceğiz.' dedi.


BAŞKAN YILDIRIM'DAN TAM DESTEK GELDİ!

İş adamı Avcı,' Projeden daha fikir aşamasında Karamürsel Belediye başkanımız İsmail Yıldırım’a bahsettim, kendisi de projemizi heyecanla karşıladı. Makinenin tasarımda toplum bilimi tecrübesini bizlere aktararak sistem hakkında ciddi önerilerde bulunmasının yanında konu ile ilgili okuduğumuz birçok yerli yabancı kaynağı birlikte tartıştık. Prototip ürünümüzün imalat aşamasını yakından takip etti. Belediye başkanı kimliğinin yanında bu yoğun zamanında projemize büyük destek verdi. Başkanımıza da büyük bir teşekkür borcumuz var.' dedi.

AVCI:'YENİ TASARIMLAR ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

Hayatın akışına uygun çok daha farklı tasarımdaki ürünler üzerinde çalışmalarının devam edeceğini belirten Avcı,' Dosyalarımız kabarık, hayatın akışına uygun çok daha farklı tasarımdaki ürünler üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Hijyen, dezenfeksiyon, sterilizasyon gibi kelimeler aslında çok öncesinde hayatımızda olması gereken ama bundan sonra hayatımızdan çıkmayacak kelimeler. En kısa sürede farklı ürünlerimizi de piyasaya sürerek, en ekonomik ve en etkin çözümlerle vatandaşlarımızın süreci atlatmasına destek olacağız.' diye konuştu.