Yağlı pehlivan güreşlerinde Türkiye genelinde çok sayıda başpehlivan çıkaran Karamürsel’de Karamürsel Belediyesi ve Av.Levent Erdoğan ev sahipliğinde 38. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreş müsabakaları yapıldı.

Saat 14.00'te başlayıp 23'e kadar süren güreşlere Karamürsel halkı ve diğer illerden gelen güreş severler tribünleri tıklım tıklım doldurarak yoğun ilgi gösterdi. Nefesleri kesen mücadelelerin olduğu organizasyonda başpehlivanlık ipini Hüseyin Gümüşalan göğüsledi kürsüde ikinci Mehmet Yeşil Yeşil, üçüncü Yıldıray Akın ve Nedim Gürel olarak yer buldu.

Minik I, Minik II, Teşvik I, Teşvik II, Tozkoparan, Ayak, Deste Küçük, Deste Orta, Deste  Büyük,  Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük, Büyük Orta, Başaltı ve Baş olmak üzere toplam 14 kategoride  yapılan yarışmalara toplam 400’den fazla sporcu katıldı.

38. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Müsabakalarına Ev sahipliği yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım şunları ifade etti; Düzenlediğimiz Karamürsel yağlı güreşlerine yoğun ilgi gösteren Er meydanımızı dolduran pehlivanlarımıza, güreşlere gösterdiği ilgi ile tribünleri tıklım tıklım dolduran kıymetli hemşerilerime ve diğer illerden gelip misafirimiz olan tüm güreş severlere teşekkür ediyorum dedi.