Karamürsel istikametinde Yalova’nın Altınova İlçesine giriş yapmak isteyen vatandaşlar iki ilin sınırı olan Dereköy Kavşağı’nda sağlık kontrolleri ve gerekli evrakları incelenerek iki şehre giriş yaptılar.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 30 büyükşehir ve Zonguldak'a seyahatlerin koronavirüs önlemleri nedeni ile kısıtlanması kararı bugün uygulanmaya başlandı.
SIKI DENETİM
Sabah saatlerinde Kocaeli'nden yola çıkarak Yalova'daki iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar evraklarını göstererek şehre giriş yaptı. Aynı uygulama Yalova’dan Kocaeli Karamürsel’e giriş yapan vatandaşlar için de uygulandı.
TEK TEK KONTROL EDİLDİ
Alınan karar kapsamında polis ekipleri, Kocaeli-Yalova il sınırında gidiş ve geliş istikametlerinde kontrol noktaları oluşturdu. Sağlık ekiplerinin de görev aldığı kontrol noktalarında araçlar tek tek durdurularak, denetimler yapıldı. Vatandaşlar, mağdur olmamaları amacı ile yapılan sağlık ve kimlik kontrollerinin ardından Yalova’nın Altınova ve Kocaeli’nin Karamürsel ilçelerine alındı. Ekipler, durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolcuların ateşlerini de tek tek ölçtü.