Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkan Vekili Ali Karacan, İlçe Jandarma Yüzbaşı Sadık Eroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP İlçe Başkanı Ali Kara, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı kutlama töreni Atatürk anıtı önünde gerçekleştirildi.

Tören programı kapsamında Atatürk Anıtına Belediye Başkanlığı tarafından çelenk sunuldu. Yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşıyla Bayrağımız göndere çekildi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 85. Yıldönümü kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Karamürsel Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mesut Çetinkaya yaptı.

Mesut Çetinkaya yapmış olduğu konuşmada 85 yıl önce Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü karşılamanın gururunu yaşayan Karamürselliler ile bugün aynı mutluluk ve gururu yaşadıklarını belirterek “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükran dolu kalplerimiz ile heyecan, mutluluk ve gururla atamızın huzurunda yer almaktayız.
Dünya tarihine geçen bir istiklal mücadelesi vererek, Türk milletinin boynuna esaret zincirinin vurulamayacağı cihana gösteren ve bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 24 Temmuz 1933 tarihinde Acar isimli Motoruyla Deniz yolu ile ilçemize teşrif etmişlerdir.

“ATATÜRK’DEN KARAMÜRSEL’E ÖVGÜ”

Dünya tarihine geçen bir istiklal mücadelesi vererek, Türk milletinin boynuna esaret zincirinin vurulamayacağı cihana gösteren ve bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 24 Temmuz 1933 tarihinde Acar isimli Motoruyla Deniz yolu ile ilçemize teşrif etmişlerdir.
İlçemiz tarihinde önemli bir yer tutan bu ziyaretin gerçekleştiği ve Karamürsel Belediyesi olarak o günü yansıtacak şekilde yeniden düzenlediğimiz bu alanda yer alan iskeleden, kendisini coşku ve heyecanla karşılayan ilçemiz halkını selamlayarak belediye binamızı şereflendirmişlerdir.
Egemenliği sınıflardan, zümrelerden alarak, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız Milletindir” diyerek Türk Milletine geçmesini sağlayan Ulu Önder, halk ile irtibatını hiç koparmadığını Karamürsel’imize gerçekleştirdiği ziyaretinde de göstermiştir.
Atatürk, Pirali namıyla bilinen Kıraathanede kendisine sunulan kahveyi içerken, aynı zamanda da Karamürsel halkı ile sohbet ederek onların istek ve şikâyetlerini bizzat kendilerinden dinlemiştir.
Gazi Mustafa Kemal; İlçe Askerlik şubesindeki incelemeleri sırasında, 4 Kez işgale uğradığı halde bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmeyen, Anadolu’nun pek çok yerinde olduğu gibi Ya İstiklal Ya Ölüm parolası ile kenetlenerek, Kuvayı millîye ruhuyla direnişe geçen Karamürsel Halkı için şu onur verici sözleri söylemiştir.
“Karamürsel Halkı, İstiklal savaşında çok çalışmış, kadını ve erkeği ile cepheye silah ve cephane taşımış, işgal hareketlerine karşı üstün bir kahramanlıkla mübadelede bulunmuştur. Bu sebeple burayı ziyaret etmekten son derece memnunum”
Ulu Önder Atatürk iki buçuk saat süren incelemelerini tamamlayıp çarşıdaki caddelerinin genişletilmesine ilişkin gerekli görüş ve fikirlerini de belirterek aynı gün ilçemizden ayrılmıştır” dedi.
Tören Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mesut Çetinkaya’nın yapmış olduğu konuşmanın ardından Atatürk’ün Karamürsel’e acar motoruyla gelişi canlandırıldı ve hatıra fotoğrafı çekildi.