Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksinin resmi açılışı bu gün yapılan tören ile gerekleşti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karamürsel Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, bu gün yapılan resmi tören ile açılışı gerçekleşerek vatandaşlarımızın hizmetine açıldı.
Karamürsel halkının özlemle beklediği projeyi ilçemize kazandıran Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın güvenle yüzebileceği ve spor yapabileceği bir tesisi ilçemize kazandırmaktan son derece mutluyuz. Biz projelerimizi çok şükür konuşarak değil yaparak ’icra ettik’ Dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, bu hizmeti hemşerilerimiz ile buluşturmaktan ve sporcu nesiller yetiştireceğinden son derece mutlu olduğunu ayrıca bu projenin Karamürsel’e kazandırılmasında en büyük emeğin sahibi olan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı tebrik etti. Konuşmaların ardından tanıtımı gerçekleştirilen Karamürsel Yüzme Havuzu protokol üyeleri ile birlikte gezildi.
Profesyonel genç yüzücüler tarafından gösteri yüzüşü ve Karamürsel Su Atlı Sporları Derneğine bağlı dalgıçlar tarafından su yüzeyine Türk Bayrağı çıkartılarak anlamlı bir açılış gösterisi sergilediler. Karamürsel Kapalı Yüzme Havuzu, Kocaeli de en iyi dezenfekte sistemlerine sahip olan ve spor merkezinde "yetişkin ve çocuk" havuzu olmak üzere 2 ayrı havuz bulunmaktadır. Yetişkinler için yarı olimpik yüzme havuzu 26x15 ölçülerinde sabit 2m derinliğindedir.

Çocuk havuzu ise 7x3 ölçülerinde 50'cm derinliğinde olup bölgenin en steril havuzudur. Karamürsel Kapalı Yüzme Havuzu Çevre dostu konumunda olmasının nedeni ise "UV-C Dezenfeksiyon Sistemi"dir. 
UV Dezenfeksiyon sistemi ve Karamürselli halkına sunacağı aantajları; 
- Klor ve kimyasal tüketimini %50 - %80’e varan ölçülerde azaltır.
- Tüm mikroorganizmalara karşı etkilidir.
- Klorun yol açtığı cilt tahrişi, göz yanması, alerji, astım ve benzeri yan etkileri ortadan kaldırır.
- Bağlı klor bileşiklerini ( kloraminler ) ve diğer zararlı organik bileşikleri yok eder. 
- Tüm kimyasalların kullanımını düşürür ve suda zararlı artık bırakmaz.
- Çevre dostu teknolojidir.