Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı 8. Açılış Bayramı için on binlerce vatandaş Kocaeli Perşembe Pazarı'na akın etti 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

“Bunları tek tek kalem kalem saymayacağım. Sizlerle asıl konuşacağım mesele 16 Nisan. Bu bir turnasol kağıdır. Bunlar kadın haklarından anlamazlar bilmezler. İnşallah kızlarımız da erkeklerle beraber 18-25 yaşi arası parlamento sıralarında yerlerini alacaklar.”

“SENİN HER YERİN AB ÜYESİ OLSA NE YAZAR”

“Dün Hollanda’da yaşanan kepazeliği izlediniz değil mi? Bir yandan Dışişleri Bakanı’mızın uçuş iznini şiptal ediyorlar. Diğer taraftan Sosyal politikalar bakanımız önünü kesiyorlar. Kardeşlerim uluslararası hukukta büyükelçilikler kendi topraklarıdır o ülkelerin. Kapıyı açmıyorlar düşüne biliyor musunuz? Yav senin her yerin AB üyesi olsa ne yazar? Sen önce uluslararası hukuku öğren. Türkiye ‘ye demokrasi dersi vermeye çalışanlşar önce bunu öğrensin. Çarşamba günü orada seçim var. Hollanda’da olan vatandaşlarıma sesleniyorum. Kullanacağızın oyları biliyorsunuz değil mi?”

“Hollanda polisi vatandaşlarımızın üzerine atlarıyla itleriyle saldırarak darp etmiştir. Bu gün çıkmış Hollanda Başbakanı açıklama yapıyor. Türkiye ile ilişkilerimiz düzelteceğiz diye. Neyi düzeltiyorsun ya? Daha sen bedel ödemedin. Bernim vatandaşlarımız üzerine at it sürersen bunun hesabını vereceksin. Bize bu millet Allah yeter. Akşam Başbakanım arıyor kendisi görüşüyor ve verdiği cevap çarşamba günü seçim var burası sıkıntılı bakan burayı terk etsin. Verdiği cevaba bak. Gün ola harman ola. Şu an sabırlıyız ama bu işin hesabını soracağız. Bu iş burada kalmaz. Avrupa’dan ses çıkıyor mu çıkmıyor. Niye bunlar birbirini ısırmaz. Hoolanda bir muz cumhuriyeti gibi davrandı. Terbiyesizliklerini tüm dünya gördü. Mızrak çuvala sığmaz yapılan işin adı skandaldır. Hoolanda AB üyesi gibi değil muz cumhuriyeti gibi davranıyor. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecek. Sabah 74 buçuğa kadar sürekli aradım. Devamlı arayacaksın dedim Fatma Betül kardeşime. Var mı eğilmek yahu. Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz başka eğilmek yok. Çünkü bu ülke kendini  ancak faşist ülkelerde görülecek bir duruma düşürdü. Mesel 16 Nisan halk oylamasının ötesinde. Irkçı söylemlerin yükselmesi AB’nin geleceğini tehdit ediyor. Benim vatandaşlarımın üzerine at-it sürersen bunun hesabının verirsin”

Şu anda biz sabırlıyız ve sabırla bu işin üzerine giderek, bu işin hesabını soracağız. Öyle bu burada kalmaz. Hollanda’da yaşanan hadise, diplomasinin, uluslararası hukukun, teamüllerin, nezaketin ayaklar altına alınmasıdır. Avrupa’dan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Niye? Bunlar birbirini ısırmaz, ısırmaz, aynıdırlar.

Bir süredir Almanya başta olmak üzere, hemen tüm Avrupa ülkelerinde benzer zorluklarla karşılaşıyoruz. Bugün çıkmış Hollanda Başbakanı açıklama yapıyor; ‘Türkiye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz.’ Neyi düzeltiyorsun ya, dur bakalım, dur. Daha sen bedel ödemedin, dur. Önce bunun hesabını vereceksin.

Buradan Avrupa Birliği organlarını ve demokrasiyi, insan haklarını, hukuk devletini koruma misyonuyla çalışan tüm uluslararası kuruluşları, Hollanda’ya karşı seslerini yükseltmeye hatta yaptırım uygulamaya davet ediyorum.

Benim bakanıma ‘arabadan inmezsen çekici ile arabayı götürürüz’ diyorlar. Biz Allah’tan başkasının önünde eğilmeyiz.

Irkçı söylemlerin yükselmesi Avrupa’nın geleceği tehdit ediyor. Bizim gençlerimiz barışın mimarlarıdır. Birbirine ters bakmazlar.