CHP Karamürsel 36'ncı Olağan Kongresi'nde yeniden adaylığını koymayan mevcut başkan Şinasi Yazar, görevini kongrenin tek adayı olan meclis üyesi ve eski ilçe başkanı Ali Kara'ya devretti

CHP Kocaeli'de ilçe örgütleri kongrelerini tamamladı. 11 ilçede başkanlarını belirleyen CHP, son olarak Karamürsel ilçesinde de kongresini gerçekleştirdi. Karamürsel 36'ncı Olağan Kongresi'nde, iki dönemdir ilçe başkanlığını yürüten Şinasi Yazar yeniden adaylığını koymazken yeni başkan kongrenin tek adayı olan meclis üyesi ve eski ilçe başkanı Ali Kara oldu. Ali Kara ile birlikte adaylığını koyan ilçe başkan yardımcısı ve eski ilçe kadın kolları başkanı Zuhal Öztorun ise Kara'nın lehine adaylıktan çekilmişti. 121 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 15 yönetim kurulu üyesi ve 20 de il delegesi belirlendi.

 

YOĞUN KATILIM

Karamürsel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar ve Tahsin Tarhan, eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı. Kongrenin Divan başkanlığını Av. Merih Kuruçelik üstlenirken katipliklerini ise Ayfer Tunçbacak ve Emel Kabataş yaptı.

 

KARA'NIN YÖNETİMİ

Ahmet Çalık, Feryal Denizel, Nahit Dinç, Mustafa Ercüment, Nuran Genç, Emel Kabataş, Recep Küçük, Gülseli Özalp, Barbaros Özkoşar, Şeyda Nur Saraçoğlu, Seçkin Turan, Suat Ülkü, Uğur Varol, İsmail Yaprakçı.

 

İL DELEGELERİ

Ali Kara, Şinasi Yazar, Ahmet Çalık, Orhan Tanış, Orhan Demirer, Ahmet Zeki Dalay, Feryal Denizel, Nahit Dinç, Hamiyet Eraslan, Sadık Ertanal, Emel Kabataş, Gülseli Özalp, Nuran Genç, Şeyda Nur Saraçoğlu, Seçkin Turan, Mustafa Asım Uğurlu, Aydın Yetkincan, Celalettin Yönet, Necati Ayber, Zuhal Öztorun.