Seçim çalışmalarına devam eden Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ak Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel ve partililerle birlikte ilk olarak ata toprağı olan Akpınar köyünü ve daha sonrasında Ereğli ve Karamürsel esnafına ziyaretlerde bulundu. Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı köy meydanında karşılayan Muhtar Mahmut Yılmaz ve akrabaları, Köy Odası’nda hazırladıkları yiyecekleri ikram etti. Burada akrabalarıyla hasbihal eden Büyükakın, ailesinin 93 harbinden sonra Akpınar Köyü’ne yerleştiğini, babasının dedesi Tahir Çavuş’un bu köyde muhtarlık yaptığını söyleyerek “Babaannem anlatırdı, çok büyük zorluklar, fakirlikler çekmişler. Ben de dedemin adını almışım zaten. Daha sonra bizimkiler Ereğli’ye, oradan da Derince’ye göçmüşler. Ben Derince’de doğdum. Ama buraları hiç unutmadık. İnsanın ata toprağını unutmaması gerekiyor. Buraya geldiğim için çok mutluyum” diye konuştu.

EREĞLİ BAŞKANLARINI KARŞILADI

Karamürsel Ereğli Mahallesini ziyaret eden ve esnafları gezen Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Merkez meydanda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdiler. Başkan Yıldırım; Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın evinde memleketine hoşgeldiğini belirterek, Adaylığını memleketinde tebrik etti. Büyükakın; Karamürsel halkı ile birlikte yapacakları çalışmaların hız kesmeden başlayacağını ve evinde olmasının mutluluğunu tüm Ereğli halkı ile paylaştı.

KARAMÜRSEL ESNAFINDAN BAŞKANLARA BÜYÜK İLGİ

Karamürsel’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Salı pazarı ve Merkezi esnafını ziyaret eden Ak Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, tezgahları tek tek gezerek, esnaflara hayırlı işler dilediler. Başkanları ilgi ve sevgi ile karşılayan Karamürsel esnafları, Başkanlara 2019 Yerel seçimlerinde başarılar dileyerek birlik beraberlik mesajları verdiler.