Kıymetli hemşerilerim,

2019’da itibari ile hayatımızdaki birçok alışkanlığı değiştiren COVİD salgının tüm dünyada sağlık haricindeki etkilerini ağır bir şekilde hissettiğimiz 2021 yılını geride bırakıyoruz. Öncelikle bu melun salgında ve herhangi sebeple yitirdiğimiz hemşerilerime Rabbimden bir kez daha rahmet diliyorum.

Tüm dünyada salgın etkisinin ekonomik daralmalara sebep olduğu, ülkemizde de bir takım operasyonlar ile ekonomik kaos ortamı oluşturulmaya çalışılan ve bir liderin bu oyunları nasıl bertaraf ettiğini gördüğümüz sürecin içerisindeyiz. Dünyada ticaret noktasında kartların yeniden dağıldığı bu dönemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “Bu kez bu treni kaçırmayacağız.” vurgusu ile üretim Türkiye’si olma yolunda gerekli adımların atılacağı müjdesini milletimiz ile paylaştı. Devletimizin yeni ekonomi modeli başlığı altında piyasalarda kullanılmaya başlanan yeni araçların piyasaya yaptığı olumlu yansımaları hep birlikte takip ettik. Gözlemlediğimiz bu neticeler Cumhurbaşkanımızın tecrübesi ve zekası ile bazı medya organlarının söylediği gibi şapkadan tavşan çıkarttığı değil bir çok kişiye şapka çıkarttırdığının göstergesidir.

2021 yılı Karamürsel’imizde; hayata geçirdiğimiz, gelecek yıllarda faaliyete almak üzere temelini attığımız ve fikren üretip projelendirme aşamasında olan projeler ile dolu bir yıl oldu. 15 Yıllık hayalim olan, hayata geçmesi için çok emek verdiğimiz ve Kocaeli Büyükşehir Başkanımız Tahir Büyükakın ile açılışını yaptığımız dalçık projemiz geride bıraktığımız yılın en unutulmazı olarak bende yerini aldı. Sahil bandı düzenlemeleri, prestij caddelerimiz, mesire alanları gibi çalışmalarımızla halkımızın nefes aldığı alanları arttırmayı hedefledik. Karamürsel’imizin tarihi dokusunu canlı tutmak için yola çıktığımız projenin giriş etabında çalışmaların devam ettiği tarihi hamam restorasyonunun yanı sıra çocuklarımızın eğitimleri için trafik park gibi somut projeleri hayata geçirdik. Tabii ki bunların yanında yaşadığımız pandemi ve ekonomik süreçleri kolay atlatmaları adına elimiz her zaman halkımızın sırtında, gönlümüz her zaman hemşerilerimizin gönlünde oldu.

Bizim milletimize hizmet yoluna çıktığımız slogan “Sevgi Kazansın” idi. İkili ilişkilerimizi projelerimizi, çalışmalarımızı, hayallerimizi sevgi çatısı altına kurduk ve bu çatı altındaki faaliyetlerimiz Karamürsel’imize “Huzurun Başkenti” ünvanını verdi. Rabbimden 2022 yılının milletçe salgının ve ekonomik saldırıların etkisinden kurtulduğumuz, sağlık, başarı, üretim ile dolu, sevgi çatısı altında huzurlu bir yıl olmasını diliyorum.

Durmak yok, yola devam..!
İsmail Yıldırım
Karamürsel Belediye Başkanı