Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, seçim vaatlerinden biri olan Hayvan Barınağı ve Oteli’nin temelini attı

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde halka verdiği sözleri yerine getiriyor. Başkan Yıldırım, seçim beyannamesinde yer alan ‘Hayvan Barınağı ve Oteli’ için ilk adımı çok anlamlı bir günde attı. İlçede yapılacak olan Hayvan Barınağı ve Oteli’nin temel atma töreni, Hayvanları Koruma Günü’nde gerçekleştirildi. Yaşam hakkının sadece insanlar için değil hayvanlar için de önemli olduğu bilincinden hareketle sokak hayvanlarına sahip çıkan Başkan Yıldırım bu girişimiyle takdir topladı.

AMELİYATHANE DE OLACAK

Karamürsel’de bir dönümlük alan üzerinde, 750 m² kullanım alanına sahip Hayvan Barınağı’nda; ameliyathane, 8 iç barınak, 8 kafes barınak, karantina odası, sterilizasyon ünitesi, depo, giyinme odası, hol,  ve tuvaletler bulunacak. Tam kapasite kullanıldığında 20 köpek ve 60 kedi ile karantina odasında 12 can dostumuza hizmet verecek barınak aynı zamanda Hayvan Oteli olarak da faaliyet gösterecek. 10 köpek ve 20 kedi kapasiteli pansiyondan evcil hayvan sahibi tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

PANSİYONU DA VAR

Hayvan Barınağı ve Oteli’nin temel atma töreninde konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Sokakta yaşayan ve bakıma muhtaç hayvanlarımız için yapılacak bu barınak, hayvan haklarına uygun olarak faaliyet gösterecek. Bu barınakta hem hayvanlarımızın bakımını üstleneceğiz hem de sahiplendirmek için çaba göstereceğiz. Sokak hayvanları dışında evcil hayvan sahiplerine ‘pansiyon’ hizmeti de vereceğiz. Vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları zaman, belirli bir süre için evcil hayvanlarını gönül rahatlığıyla buraya bırakabilecek” dedi.