AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un görevinden istifa edeceği söylentisi dün akşamın bir numaralı gündem maddesi oldu. Ertarsoy’un istifası gecenin ilerleyen saatlerinde kesinleşti. Bu sebeple il başkanı Eryarsoy, bugün önce saat 14:00’te ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı sonra ise 15:00’te il yöneticileriyle toplantı yaptı. Bu iki toplantının ardından il başkanı Eryarsoy, saat 16:00’da düzenlediği basın toplantısında istifasını kamuoyuna ilan etti.

VEKİLLER DE KATILDI
AK Parti İl Başkanı Abdullah Eryarsoy’un düzenlediği basın toplantısına AK Parti Kocaeli Milletvekili ve MKYK üyesi Emine Zeybek, Milletvekili Cemil Yaman, 12 ilçe başkanı, il yöneticileri ve partililer katıldı. İstifasıyla ilgili konuşan Başkan Eryarsoy şunları söyledi:
Cumhurbaşkanımızın 24 Temmuz 2018 görevlendirilmesiyle il başkanlığına atandım. Ne milletvekilliğü ne de belediye başkanı adayı olmayı düşündüm. Hep teşkilat içinde kalmayı hedefledim.

SORUMLU BENİM
Büyükşehir ve 12 ilçemizde yerel seçimlerde oylarımızı arttırdık. İzmit Belediye meclisini kazanmamıza rağmen belediye başkanlığını kaybettik. Victor Hugo’nun da söylediği gibi;
“Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana nasıl getirdiğine bakar.”Herkes İzmit’in kayıp edilmesinden dolayı bir sorumlu arıyordu. O sorumlu benim.

İSTİFA TALEBİMİ İLETTİM
Büyükşehir’i ve 11 ilçeyi kazandık. Buradaki başarı tüm Kocaeli’nin. Ancak Başarısızlık benimdir. İzmit’in kaybedilmesi sebebiyle görevimden istifa talebimi genel merkeze ilettim. Bu talebim kabul gördü. Bu sebeple görevimden ayrılıyorum.

ŞEREFLİ BİR DÖNEM
Şahsım adına başarılı ve şerefli bir dönemi geride bırakıyorum. Seçimlerde Kocaeli’yi marmaranın en başarılı ili yapan seçmenlerimize teşekkür ediyorum ve helallik istiyorum.”