Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde AK Parti 105.Karamürsel Genişletilmiş İlçe Danışma toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, Akparti Kocaeli Milletvekillerinden Emine Zeybek,  İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir  Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Akparti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Akparti Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Akparti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Özdemir, Akparti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay,  Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Semih Tayyip Gülcan, Akparti Kocaeli eski İl Başkanlarından Mahmut Civelek ile Şemsettin Ceyhan, Akparti eski Karamürsel ilçe başkanlarından Zekai İren ile Recep Demirel, Karamürsel İlçe Yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

İLÇE BAŞKANI METE :'TÜM TEŞKİLATIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM'

Toplantıda açılış konuşması yapan AK parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete “Göreve geldiğimiz 23 Şubat’tan itibaren pandeminin patlak vermesiyle o dönemki sosyal hayat düzeniyle hizmet etmenin gayretinde olduk. İlçe seçim kurulu yönetimimizle büyük uyum içerisinde çalıştığımız belediyemizle koordinasyon halinde olduk. Ak Parti belediyeciliğinin en güzel örneğini göstererek halkımızın yanında olan belediye başkanımız İsmail Yıldırım’a ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Bizler için en büyük makam millete hizmetkar olma makamıdır.Vatanımıza milletimize hizmet etme arzusunu veren rabbimize ne kadar hamd etsem azdır. Ülkemizde normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte biz de çalmadık kapı bırakmayacak şekilde tüm ilçemizi gezdik. İl başkanlığımız koordinasyonunda milletvekillerimizle hep sahada olduk. Vatandaşımızla iç içe gönül gönüle olduk. Hamd olsun ki il başkanımızın ve milletvekillerimizin en çok program yapmak istediği ilçe olduk. Ayrıca bu siyasete doğrudan yatırımlarıyla anlam katan büyükşehir belediye başkanımız, bu kentin evladı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a bu şehri inşa ederken biz de yanında olduk. Yatırımlar için ne kadar teşekkür etsek azdır. Liderimiz sayın cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizler bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik diyerek var gücümüzle çalışacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden AK Parti siyasetini ilmek ilmek inşa edeceğiz. Teşkilatlanma çalışmalarımız devam ediyor, toplantılarını yapmayan mahallemiz kalmamaktadır.”  dedi.

YILDIRIM:'ARKAMIZDA HALKIMIZIN DESTEĞİ, CUMHURBAŞKANIMIZ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN DESTEĞİ VAR'

Akparti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete den sonra konuşma yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım “Bizler bu davanın emanetçisiyiz. Bu yöredeki bekçileriyiz. Bizlerin bir ideali var. Bir davanın mensupları olarak bu süreçte çalışarak inandığımız kutsallaşmayla haşrolduk. Davamız Türk İslam davası. İnançlarını hür ve özgürce yaşayan bu insan topluluğunun mazlumların yanında yer alıyor. Bu büyük hedefe ulaşmak için çok çalışmalıyız. Yalnız değiliz. Bizim arkamızda çok büyük bir inanç topluluğu var. Bizim arkamızda dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onun hedeflerini gerçekleştirirken arkamızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın var.Bütün problemlerde belediye başkanlarının çözüm sürecinde emeği vardır. Halkımızdan aldığımız güçle yola devam etmekteyiz. İktidar olmak zordur. Bizim boş işlerle uğraşacak zamanımız yok. İktidarı kazanmak zorudur, sürdürmek daha zordur. Bizler bu sorumluluğu her daim taşıyoruz. Biz bu iktidarın mensupları olarak makam sevdalısı insanlar değil bu milletin sevdalısıyız. Birçok hükümet, birçok iktidar geldi bu iktidarın mensupları gayret gösterdiler. 2001’de kurulan ve 2002’den beri iktidarda olan bu davanın mensupları olan bizler geleceğin Türkiye’sini birlikte hazırlayacağız. Dışarıda düşmanlarımız olabilir ama asıl bizi kıran içerdeki düşmanlarımız.Önce 2023 seçimlerinde iktidarımızı perçinleyip sonra belediyeciliğimizi perçinlememiz gerekiyor. Liderimizin önderliğinde birbirimize karşı düşmanlık tohumlarını ekecek kimseyi barındırmamak. Eğer biz sağlam olursak, birbirimizden aldığımız güçle hareket edersek bizi kimse iktidardan indiremez. Bizler makam ve rant sevdalısı olursak rabbim bize iktidarı nasip etmez.” dedi.

'TÜM MARMARA GÖKÇETEPE'DEN İZLENECEK'

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Karamürsel'e çok değer verdiklerini ve yatırımların süreceğini belirterek ilçenin çehresini değiştirmeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Büyükakın, 'Bizi biz yapan bu teşkilatın heyecanı ve gayretidir. 20 yıldır bu başarı devam ediyorsa, iktidarımız devam ediyor, dünyaya meydan okuyorsa bunun tek bir sebebi var o da bu teşkilatın emeği ve gayreti. Böyle bir gençliğe sahip olduğumuz için bu ülkeyi ilelebet payidar edeceğinize yürekten inanıyorum. 2023’ü okuyan değil yazan bir gençliğimiz var. Şu ana kadar 48 eser ve hizmeti tamamladık. Toplam bütçesi 272 milyon TL. Yapacaklarımızla birlikte toplam 341 milyon TL’lik yatırım. Pandemi döneminde sonuna kadar halkımızın yanında olduk. Bu kentin hiçbir yerinde akşam yatağına aç giren bir vatandaşımız olmayacak.

GÖKÇETEPE'YE SEYİR TERASI

Stabilize çalışmalarımızın bütçesi 2 milyon TL. Restorasyon projeleri, spor kompleksleri, sahil düzenlemeleri çalışmalarımız sürüyor. İsmail Başkan’la beraber Gökçetepe’nin üstüne güzel bir yer yapmayı planlıyoruz tüm Marmara’yı izleyebileceğimiz. Çalışmalara başlayacağız. 50 dönümlük bir alana kurulacak bir seyir terası olacak. Toplu taşıma araçlarını yıl sonunda teslim edeceğiz. Bu otobüsler Çevre dostu otobüsler. Engelli, yaşlı ve hamilelerin kullanımına uygun araçlar. Neredeyse yarım milyarlık otobüs alıyoruz.

BÜYÜKAKIN:'TERMİNAL YERINE OTOPARK VE MİLLET BAHÇESİ'

Karamürsel de bir millet bahçesi yapmaya hazırlanıyoruz. Önümüzdeki sene inşaatına başlar hizmete sunarız. Muhteşem bir günbatımı izleme noktası. Tam güneşi elinde tutarak fotoğraf çekilme yeri olacak. Ereğli’ye Sokak çalışması yapacağız. Safranbolu gibi evlerin olduğu güzel bir yer olacak. Denizcilik müzesi en çok Karamürsel’e yakışır. Güzel bir denizcilik müzesi yapacağız. Projesi bitti. 2022’de inşaatına başlayacağız. Mevcut Karamürsel terminalinin yerine otopark yapacağız.” diye konuştu.