AK Parti’de ilk ilçe başkanı bugün Karamürsel’de yapılacak olan kongrede belirleniyor. Kongre Karamürsel Kültür Merkezi’nde başladı. Kongreye tek aday olan Sait Mete katıldı. 
Kongreye AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Fikri Işık, Emine Zeybek, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, AK Parti Kocaeli Kadın Kolları İl Başkanı Serpil Yılmaz ve bir çok partili katıldı.

"SAİT METE'NİN YANINDA OLACAĞIM"

Kongre'de konuşma yapan Karamürsel mevcut İlçe Başkanı Recep Demirel konuşmasında; "Kıymetli Ailem 14 ağustos 2001 yılında kimsesizlerin sesi olmak için Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu bu partide birçok görev aldım. 2013 yılında Teveccüh ile atandığım bu görevi 7 senedir yapmaktayım. Göreve geldiğimizden bu yana girdiğimiz seçimlerden hep zaferle ayrıldık. Eksiklerimiz olmuştur ama hiçbir zaman kendimiz için bu görevi kullanmadık. Görev aldığım günden bu yana kadar herkese baştan aşağıya teşekkür ediyor ve varsa hakkımı helal ediyorum, sizlerde bana hakkını helal edin. Bu bir veda değil, bu günden sonrada Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde ve bugün başkan seçilecek Sait Mete kardeşimin yanında olmaya devam edeceğim."dedi.

"RECEP BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kongrede konuşma yapan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım “Recep Başkanım ile beraber Karamürsel siyaset tarihinde önemli işler başarmanın gururunu yaşıyorum. Kendisi sadece bizim için başkan değil bir ağabey oldu. Teşkilatımızın koordinasyonu gerek yerelde gerek de genelde herkes tarafından bilinen gurur sayesinde gerçekleştir. Birbirimize olan güvenimiz ve sadakatimiz sayesinde başardık. Bu bir başarı hikayesi ama her hikayenin bir sonu var. Elbette biz de işimizi tamamlayıp bizden sonraki nesillere görevimizi devredeceğimiz zamanlar olacak. Başkanımızdan öğrendiğimizi sonraki nesillere aktaracağız. Bu davanın peşinde bu davayı yüceltmek için çalışacağız. Bugün görev alacak arkadaşlarımızın ekip çalışması içinde olacağını biliyorum. Geçmiş dönemde görev alan arkadaşlarımızın parti ile çalışmaları devam edecektir. Recep Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Benim onda hakkım yok ama onun bende hakkı çok. Hakkını helal et ağabey" ifadesini kullandı.

METE'NİN İlçe Delege Listesi

Sait Mete, Ali Çalık,  Ali Nail Erol, Beyhan Ergen, Elif Yakar Gündüz, Fehmi Aslan, Hüseyin Cesur, İsmail Olgun, Kerim Kartal, Mecit Erdoğan, Mehmet Utaş, Muhsin Doğan,  Mustafa Yanık, Osman Salim,  Ramis Bilgiç, Sercan Altun, Serdar Avcı, Şaban Çatar, Tarık Eryürek, Tülay Altınbayrak

İl Delege Listesi

İsmail Yıldırım, Recep Demirel, Serpil Yılmaz, Gülsüm Ekin, Onur Gökakın, Ahmet Türkel, Zekai İren, Nurettin Altun, Osman Özçiçek, Mmustafa Yılmaz, Mmustafa Çimen, Zeki Yüksel, Sami Sezgin, Fevzi Utaş, Mustafa Şağban, Mehmet İzüstüne, Erdoğan Çimen, Mehmet Mete, Hüseyin İlden, Oğuzhan Kaya, Veysel Göksu