AK Parti İl Kadın Kolları'nın 5. olağan kongresinde mevut başkan Serpil Yılmaz seçilmiş başkan oldu. Büyük coşkuyla gerçekleşen kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da katıldı.

Ankara ve ülke genelinde her zaman örnek gösterilen AK Parti Kocaeli İl Kadın Kolları'nın 5. olağan kongresi dün Hasan Gemici Spor Salonu'nda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Katılımın ve coşkunun üst düzeyde olduğu kongrede yaklaşık 2 yıl önce parti genel merkezi tarafından atanan mevcut İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, seçilmiş başkan oldu. Coşkulu kongreye parti üst düzey yöneticileri de eşleriyle birlikte katılarak ortak oldu. Büyükşehirler içerisinde il düzeyinde ilk kongresini gerçekleştiren AK kadınları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da yalnız bırakmadı. Aynı zamanda MKYK Üyesi Yasemin Atasever, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Sami Çakır ile Mehmet Akif Yılmaz da kongrede yerini aldı.

COŞKUYA COŞKU KATILDI
Çalınmadık kapı ve girilmedik gönül bırakmayan siyasetin gizli kahramanları kadınlar, kongrelerini de kendilerine yakışır şekilde gerçekleştirdi. Coşkularıyla salonu inleten kadınları Mehteran Takımı’nın marşları karşılarken sahneye çıkan folklor ekibi de coşkularına coşku kattı. AK Kadınlar, dava arkadaşlarını kapıda karşılayarak örnek bir ev sahipliği örneği sergiledi. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren mevcut Başkan Serpil Yılmaz, 12 ilçenin kadınlarına da “Hayatınızı ve her şeyinizi adamaya hazır mısınız, bu yolda her zorluğa var mısınız?” diye sordu ve “Ben de size gece gündüz çalışacağımın sözünü veriyorum” dedi.


CHP 400, BİZ 4 BİN KİŞİYLE
Birlik ve beraberlik içerisinde örnek bir kent olduklarını vurgulan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ana muhalefete yüklendi. Başkan Ceyhan, “Ana muhalefet il kongresini 400 kişilik bir salonda yaptı. Biz İl Kadın Kolları Kongremizi 4 bin kadınla yapıyoruz. İşte AK Parti’nin farkı bu, kadınlarımızın farkı bu. İnanıyorum 2019’a giderken kadınlarımız yine aynı heyecan ve azimle çalışmalarını yapacak” diyerek mevcut Başkan Serpil Yılmaz’a hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Milletvekilleri adına konuşan Katırcıoğlu ‘seninle gurur duyuyoruz’ sloganlarına, “2 tane gurur duyulacak şey var biri Cumhurbaşkanımız, diğeri de AK Parti teşkilatlarıdır. Kocaeli teşkilatı olarak kıskanılıyoruz” dedi.


40 GRAMLIK KAHVE
Kadının toplumda ve siyasette ne kadar önemli olduğunu belirterek söze başlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “2019 seçimlerine giderken çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız. Kapı kapı gezip, 40 gramlık dağıtan kadınlarımızı sayın Cumhurbaşkanımız hala anlatıyor. Onun vefası için bile olsa AK kadınlar neler yapmaz. Yeni seçilecek yönetimine hayırlı oldun demek istiyorum. Allah bu davaya emek vermiş tüm kadınlarımızdan razı olsun. Bu biz de bir bayrak yarışı. 2019 yerel ve genel seçimlerine çok güçlü bir şekilde var mısınız?” dedi. Bunun üzerine bütün salon bir arada Rabia işareti yaparak söz verdi. Son olarak da seçilmiş Başkan Yılmaz ile yönetimi protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
İL KADIN KOLLARI YÖNETİMİ
Serpil Yılmaz, Arzu Arslan, Aslıhan Tunç, Aydan Yılmaz, Aynur Ceylan Aynur Ercan, Aysel Demirtaş, Aysun Uysal, Aysun Yıldırım, Ayşe Adamey, Ayşe Yılmaz, Ayşegün Turan, Belgin Ergen, Binnaz Sağlam, Didar Karaoğlu, Dilek Balcı, Elif Başyiğit, Emine Bayrak, Emine Kurt, Fatma Alyüz, Fatma Dizdar, Fatmanur Yeşildal, Füsun Çengelköy, Hamdiye Kokoş, Hülya Çiçek, Hülya Gökalp, Hülya Önen Ok, İlknur Çetinbaş, İpar Katre, Mehtap Uzun Karslı, Merve Kesici, Meryem Kanpara, Necmiye Kılıç, Nejla Timur, Nurdan Koksal, Pınar Atabay, Reyhan Balcı, Sema Peker, Semra Çiçek Karapunar, Serpil Büşra Namlı, Seval Atasever, Sevcan Kutlu Aydemir, Sümeyye Çalık, Şafak Durak, Şenay Yazar, Şükran Gül, Tenzile Bircan, Tuğba Kaya, Yasemin Kulaç, Zarife Hatice Akdoğan.

KURULTAY DELEGELERİ
Serpil Yılmaz, A. Sibel Gönül, Nigar Işık, Funda Ceyhan, Şükran Aygün, Ayşe Şeker, Derya Yılmaz, Saliha Yaman, Behiye Karaosmanoğlu, Betül Yazıcı, Emine Tandoğan, Dilek Karakuş, Saime Yelken, Gülsüm Ekin, Seyhan Dönmez, Hülya Kodek, Şenay Önder, Gülay Artut, Canan Mollaoğlu, Züleyha Uslu, Günnur Bayram, Oya Tuncel, Emine Zeybek, Şengül Karagöz. Kaynak: Yazıcı Dostu Ekran