19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Karamürsel’de yapılan resmi tören ile kutlandı.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtında düzenlenen resmi tören ile başladı.


Törende Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Jandarma Komutanı Burhan Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Özcan ve, İlçe Spor Müdürü Çetin Yıldız, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler hazır bulundu.


Karamürsel 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Çetin Yıldız Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Çelenk konulmasının ardından İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Çetin Yıldız günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Okul öğrencileri tarafından şiirler ve Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu.19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sembolik gençlik koşusunun yapılmasıyla sona erdi.