Tamamen ihmal yüzünden meydana gelen olayda ölen yada yaralanan olmazken olası bir doğalgaz patlaması ihtimaline karşılık yoğun önlemler alındı. Son günler deki kar yağışının ardından Karamürsel’in çıkışında Karayolunun yanında ki mevkii de toprak kaymaları yaşanmaya başlandı. Karın erimeye başlamasıyla kaymanın çoğalacağı belli olurken her hangi bir önleyici tedbir alınmadı.
ANA HAT KIRILDI
Sonun da dün gece karayolunun üzerine yıkılan toprak yığının altında bekleyen çok daha büyük bir tehlikenin yattığı belirlendi. Ortalığı kaplayan gaz kokusunun ardından yapılan ihbarı değerlendiren yetkililer olay yerine gelirken, ana hattın kırıldığı tespit edildi.
4 GÜN DONACAĞIZ
Sabah saatlerinden itibaren başlatılan onarım çalışmaları hummalı şekilde yürütülürken, Karamürsel’e yaklaşık olarak 4 gün süre ile doğalgaz verilemeyeceği açılandı. Çalışmalar esnasında olay yerinde köpük yüklü itfaiye aracı, Ambulans ve güvenlik görevlileri bulundurulurken, tehlikenin giderildiği gözlendi.