Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in “zorunlu trafik sigortalarında primlerin daha etkin bir şekilde düşürülmesi için yeni bir mevzuat hazırlandığı, yasal düzenleme sonrasında primlerde düşüş eğiliminin başladığı, vatandaşların poliçelerini düzenlettirdikten sonra da piyasada mevcut daha düşük primlerden poliçe tanzim ettirmelerinin mümkün olduğu ve internet ortamından da kolay teklif alma olanağının bulunduğu” şeklinde yaptığı açıklamanın ardından, sigorta şirketleri zorunlu trafik sigortası fiyatlarını düşürmeye başladı.
Türkiye’nin ilk sigorta karşılaştırma platformu Sigortam.net’in İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Tahsin Gürdoğan, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Son 1 yıldır araç sahipleri trafik sigortasındaki yüksek primlerden şikayet ediyor ve trafikte sigortasız ve güvencesiz dolaşan araç sayısı maalesef her geçen gün artıyordu.

Bu yeni düzenleme ile birlikte fiyatların yanı sıra prim belirleme sıklığının da değiştiğini görüyoruz. Daha önce sigorta şirketleri tarafından ayda bir kez belirlenen zorunlu trafik sigortası tarifeleri yeni düzenleme ile günlük olarak değiştirilebilecek. Böylece şartlara daha hızlı uyum sağlanmış olacak. Bu durumda trafik sigortası almadan önce fiyat karşılaştırması yapmak çok zaruri hale gelmiş oldu.” Online olarak ve telefonla sigorta satış ve karşılaştırma hizmetini bugüne dek 3 milyondan fazla müşteriye sunduklarını belirten Gürdoğan, sözlerine şöyle devam ediyor: “Bugüne dek çalışmalarımızda zorunlu trafik sigortasının önemine dikkat çekmek üzere pek çok çağrıda bulunduk. Sayın Şimşek’in, açıklamalarında da tavsiye ettiği üzere, araç sahipleri poliçe vadesi geldiğinde rekabetçi ortamda belirlenen primleri araştırıp, internet üzerinden bizim de sunduğumuz karşılaştırma hizmetlerini takip ederek en uygun teklifi bulabilir.”