Başkan Yıldırım’ın bu yıl on ikincisini düzenlediği iftar yemeğine Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, Karamürsel’in eski belediye başkanı Özcan Özalgın,  kapanan eski Belde Belediye Başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük katıldı.

Düzenlediği İftar yemeğinde eski Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile bir araya gelen   Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada “Çok kıymetli belediye başkanlarım, meclis üyesi, il genel meclis üyesi büyüklerim öncelikle davetimizi kabul edip, bizimle birlikte bu güzel iftar sofrasını paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Yaşadığımız yerin güzelliğini burada anlatmama gerek yok, ama en büyük güzelliğimiz ve özelliğimiz birbirimize karşı olan bağlılığımız, hürmetimiz, hoşgörü, sevgi ve muhabbetimiz. Artık dünyada birçok yerde mekanların güzelliği fiziksel olmanın dışında sosyal yaşantı ile ölçülüyor. Karamürsel’in bu sosyal yapısında ki en büyük emek sahipleri de sizlersiniz. Geçmişten bugüne Karamürsel’e şöyle bir baktığımızda hem merkez mahallelerimiz hem beldelerimizde birçok fiziksel değişikliğe şahit oluyoruz. Bu fiziksel değişiklik kaçınılmaz, dünyanın gelişimi, Türkiye’nin büyümesi, kendi coğrafyamızdaki farklılığım maalesef bizi fiziksel değişimin içinde bırakıyor.

Hemen yanı başımızda dünyanın en büyük dördüncü köprülerinden biri Osman Gazi köprüsüyle beraber artık 20 milyonluk bir kent, belki de bir ülke haline gelmiş olan İstanbul’a komşu olacak ilçemiz, fiziksel olarak birçok değişikliğe uğrayacaktır. Ama önemli olan sosyal yapısının sağlam olması, bireylerimizin birbirine karşı olan muhabbeti, hürmeti, sevgisi ve en önemlisi vefasının bozulmamasıdır.

Göreve geldiğim günden beri geçmişte bu ilçeye hizmet etmiş olan bütün büyüklerimizle istişare edip sohbet etme imkanı, güzel anılar bırakacak diyalogları yaşamış bir insan olarak söylüyorum;

Her biriniz ayrı ayrı bu memlekete güzel hizmetlerde bulundunuz. Rahmetli amcamla, babamla siyaset yapmış, yol arkadaşlığı yapmış insanlar var aranızda, onların bana anlattığı hikayeler geçmişte yaşadığımız Karamürsel’e bir özlem yaratıyor.

“SÖZLERİNİZ EMİRDİR”

 

Ama günümüz Karamürsel’ini de gençlere bırakacak ortamı hazırlamak bizlerin elinde, sizler hala bu ilçede önem arz eden, sözü sadık, güvenilir insanlar olarak bu ilçenin fiziksel ve sosyal gelişiminde önder olacak kişilersiniz. Sizlerin sözleri bizler için emirdir, ben görevimi yaptım artık gençlerin zamanı deme şansının olmadığı siyasetle uğraştınız. Siyasetin emekliliği olmaz, bu işe girdiğinizden beri ölüm anına kadar sizler Karamürsel için görevli insanlarsınız. Ben biliyorum ki hepinizin içinde bu düşünce hasıl, bu düşünce ile çevrenizde her daim buranın büyümesi ve gelişmesi için emek harcıyorsunuz.

 

Ben tekrar bu sofranın etrafında misafir olduğunuz ve bu güzel sofrayı paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu geleneksel soframız inşallah çok uzun yıllar devam eder. Her birimiz bu sofralarda oturur, geçmişi anarız” dedi.

 

Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ise yapmış olduğu konuşmada

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a düzenlemiş olduğu iftar programı için teşekkür etti.

 

“KARAMÜRSEL HALKI İYİ NİYETLİDİR”

Ardından Karamürsel’in üç dönem üst üste belediye başkanlığı yaptığı Özcan Özalgın konuşma yaptı. Eski Başkan Özalgın yaptığı konuşmada “Karamürsel’den bir yıl ayrı kaldım, sizleri çok özledim. Sizlerle beraber olmak, sizleri yeniden görmek benim için çok önemli ve değerli. Bu sebeple Sayın Kaymakamım ve Belediye Başkanımızın söylediği gibi Karamürsel’de geçmişte olduğu gibi fikir münakaşası yaptığımız birçok olay ve kişi olmuştur. Ama dostluklarımız, arkadaşlıklarımız, saygımız ve sevgimiz hiç eksilmemiştir. Bu bakımdan Karamürsel halkı fevkalade olgun, demokrat, iyi niyetli insanlardır. Bu ilçede yaşadığım için çok mutluyum. Bu ilçede doğdum, bu ilçede öleceğiz, lütfen birbirimize sahip çıkalım, Karamürsel’in değerini bilelim. Benim gibi bir yıl başka bir şehir de kalırsanız, Karamürsel’in değerini daha çok anlarsınız. Bu akşamı bana yaşattığınız için başta Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

İftarda bir araya gelen Eski Başkan, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri eski anılarını tazeledi ve sohbet etti.