Emniyet Genel Müdürlüğünce 81 il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelge doğrultusunda toplu taşıma araçları ile yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri tarafından habersiz denetim yapılacak. Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarının sürekli denetlenmesi ve şoförler üzerinde "algılanan yakalanma riski" duygusunun yoğun bir şekilde hissettirilmesinin kural ihlallerini azaltacağı kaydedilen genelgeye göre, il emniyet müdürlükleri bünyesindeki sivil trafik polisleri, şehir içi belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri, ticari minibüs, otobüs ve taksiler ile şehirlerarası yolcu otobüslerinde de görev yapacak.


Önceden belirlenen güzergah boyunca yolcu olarak seyahat edecek polisin, bu sürede sürücüyü denetleyeceği belirtilirken, kural ihlalleri konusunda sürücü ve yolcuları bilgilendirerek cezai işlem uygulayacağı ifade edildi.


SİVİL POLİS YOLCU KILIĞINDA ŞEHİRLERARASI GİDİP GELECEK

Genelge doğrultusunda şehirlerarası yollarda da sivil trafik polisleri 24 saat denetim yapacak. Polis, denetim kapsamında komşu illere aynı gün içerisinde yolcu olarak gidip gelecek.


Aynı ilde birden çok personel görevlendirilmesi halinde farklı otobüs ve firmalarla seyahat edilecek. Aynı güzergahta görevli personel aynı otobüste görev yapmayacak ve biletler farklı saatlerde alınacak.Toplu taşıma araçlarındaki sivil polis ‘denetim’lerinin yıl boyunca aralıksız devam edeceği ifade edildi.