Kültür ve Turizm Bakanlığının açıktan 400 personel alımına başvurular bugün sona eriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre, istihdam edilmek üzere, 200 Kütüphaneci, 100 Arkeolog, 100 Müze Araştırmacısı olmak üzere toplam 400 memur alımı başvuruları bugün sona erecek. Alımlarda KPSS (B) grubu KPSS P3 puan sıralaması esas alınacak. 13 Temmuz 2016 tarihinde başlayan başvurular 28 Temmuz 2016 tarihinde mesai bitiminde sona eriyor. Başvurular elektronik ortamda yapılacak ve ıslak imzalı başvuru formu çıktısı, diploması belgesi örneği, Nüfus cüzdanının fotokopisi, KPSSP3 sonuç belgesinin çıktısı ve Adli Sicil Belgelerini Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığına 08 Ağustos 2016 tarihi mesai saati bitimine kadar elden veya posta yolu ile teslim edilmesi gerekiyor.

Başvuru yapabilmek için; 657 Devlet memurluğuna giriş şartları taşımak, askerlikle ilişiği bulunmamak, akıl sağlığı yerinde olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekiyor. Kütüphaneci kadroları için, 4 yıllık lisans düzeyinde eğitim veren bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik ve dokümantasyon ve enformasyon veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezuniyet şartı aranıyor.

Arkeolog kadroları için, 4 yıllık fakültelerin lisans düzeyinde eğitim veren Arkeoloji, Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Klasik Arkeoloji, Prehistorya, Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi, Protohistorya ve Ön Asya Arkeolojisi, Prehistorik Arkeoloji, Tarih Öncesi Arkeolojisi veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birisinden mezun olma şartı isteniyor.

Müze Araştırmacısı kadroları için ise, Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren; Sanat Tarihi: Sanat Tarihi programından, Antropolog: Antropoloji programından, Hititolog: Hititoloji programından, Etnolog: Etnoloji, Türk Halk Bilimi, Türk Halkbilimi, Halk Bilimi veya Halkbilimi programlarından birinden, Tarih: Tarih programından, Sümerolog: Sümeroloji programından, Filolog (Arap Dili ve Edebiyatı): Arap Dili ve Edebiyatı programından mezun olmak gerekiyor