Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Naci Ağbal' ın açıklamalarına göre kredi kartlarında taksit uygulamaları konusunda önemli değişiklikler geliyor. 2014 yılında cep telefonu ve market alışverişlerine kredi kartıyla taksit uygulaması sonlandırılmış, kredi kartı taksitlerine de sınırlama getirilmişti. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Ağbal ve Bakan Canikli' nin açıklamaları yasal düzenleme için önümüzdeki haftayı işaret ediyor.

Cep telefonu alımlarında kredi kartına gelmesi beklenen taksit sayısı 6. Ayrıca market alışverişlerinde de 3 veya 4 taksit imkanı gelmesi bekleniyor. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci açıklamasında, kredi kartıyla yapılan market alışverişlerine üç taksit gelebileceğini söylemişti. Beyaz eşya ve elektronikte 9 ayla sınırlandırılan taksit sayısının da 36 aya yükseltilmesi bekleniyor.  Ayrıca 2014' teki düzenlemeden önce 60 ay iken 2014' te 36 aya indirilen tüketici kredisi taksit sayısında da yükseliş olması muhtemel.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, konuyla ilgili çalışmaların hemen hemen tamamlanma aşamasına geldiğini açıkladı. Özellikle yerli üretime dayalı ürünlerin alımlarında taksit sayılarının artırılmasına yönelik özel bir gayret olduğunu ifade eden Bakan Ağbal, tüketim harcamalarında ve kredi hacminde bir süredir bir yavaşlama söz konusu olduğunu ve bu yüzden taksit sınırlandırılması durumunun ortadan kalkması gerektiğini belirtti. Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli sürecin henüz tamamlanmadığı, taslağın ilgili kuruluşlarda olduğu bilgisini vermişti. Canikli' ye göre çalışma önümüzdeki hafta resmi gazetede yayımlanma aşamasına gelecek. Ancak taksit sayıları konusunda tam olarak bir netlik olmadığını, yalnızca tahminlerin bulunduğunu açıklamıştı.