KPSS Ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanır? işte bu sorunun yanıtını sizlerle paylaşıyoruz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Kasım Pazar günü yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim düzeyi sonuçları hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminden duyuruluyor. 20 Kasım Pazar günü yapılan KPSS ortaöğretim sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. ÖSYM tarafından sonuçlar ile ilgili duyuru paylaşıldığında haberimizden sizlere aktaracağız. KPSS sonuçlarının sınav tarihinden yaklaşık iki hafta sonra açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.