Sergilerin açılış törenine, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Öner Bahçekapılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Yazıcı, Belediye Meclis Üyeleri, STK’lar, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla devam etti. 
Başkan Yıldırım yaptığı konuşmada, “Sevgili davetliler öncelikle programımıza katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu programın hazırlanmasında büyük emek harcayan, sezonun başından beri bizlerle beraber bu işe gönlünü koyan, katkı sağlayan öğreticilerime teşekkür ediyorum. Öğreticilerimle beraber bu programlara katılıp kendini sosyal alanda geliştirmek üzere kendi zamanından fedakarlık yapan kıymetli hanımefendilere de sonsuz saygılar sunuyorum. ‘’ dedi.
Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Kırkyama Eğitmeni Sema Fedai, Meşfurat Eğitmeni Gülten Erdoğan, Tel Kırma Örgü Eğitmeni Nilgün Demirdöven, İğne Oyası Eğitmeni Leyla Yavuz, Takı Tasarım Eğitmeni Gül Doğansoy, Ahşap Oyma Eğitmeni Mustafa Çetinkaya, Saçaklama Eğitmeni Gülümser Yıldız, Model Gemi Eğitmeni Türker Besen, Tezhip Eğitmeni Nuriye Açık, Ebru ve Kat-ı Eğitmeni Gülnur Emre kursların açılmasında emeği olan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’a teşekkür ederek hediye takdimlerinde bulundular. 
Başkan Yıldırım’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesilerek Karamürsel Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezi yılsonu sergisini gezerek, bu güzel organizasyon da emeği geçen, kurs eğiticilerini ve kursiyerlerini yapmış oldukları eserlerden ve emeklerden ötürü kendilerini tebrik etti.