Karamürsel Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından “Asırlık Gurur Çanakkale” konseri düzenlendi.
Karamürsel Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde birbirinden güzel halk müziği eserleri seslendirildi.
Karamürsel halkının yoğun ilgi gösterdiği konserde Karamürsel Belediyesi Türk Halk Müziği korosu Şef Yılmaz Vonal önderliğinde 20 kişilik koro ekibi salonu dolduran davetlileri mest etti.
Asırlık Gurur Çanakkale konseri “Çanakkale İçinde”, “Karadır Kaşların”, “Karahisar Kalesi’’ adlı türkülerin koro tarafından seslendirilmesiyle başladı.
Karamürsel Halkına Türk Halk Müziği ziyafeti veren Karamürsel Belediyesi Türk Halk Müziği korosu 1 buçuk saat süren konserde 15 ölümsüz eseri okuyarak adeta ilçe halkını mest etti.
Eserlerin ardından Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Koro Şefi Yılmaz Vonal’a teşekkür ederek tüm ekip adına çiçek takdiminde bulundu. Sahnede misafirlere ve kora üyelerine hitaben konuşma yapan Başkan Yıldırım,; ‘’ Bizlere burada bu büyük gösteriyi hazırlayan başta koro şefimize ve onun nezdinde bütün koradaki arkadaşlarımıza ve saz arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız elinize, ağzınıza ve yüreğinize sağlık’’ dedi. Karamürsel Esnaf Odası Başkanı İsmail Aydın ve Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci’de Şef Yılmaz Vonal’a çiçek takdim etti.
Koro Şefi Yılmaz Vonal ve tüm koradaki arkadaşları Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ı konuşmalarının ardından bırakmayacaklarını ve son iki parçayı kendileri ile seslendirmek istemelerinin üzerine Başkan Yıldırım koraya katıldı.
Koro, “Arzu Edersiniz”,ve “TÜRKİYEM” adlı türkülerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.
YOĞUN KATILIM
Türk Halk Müziği Korosu seslendirdiği türkülerle davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konsere Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, AKP SKM Başkanı Mecit Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Mesut Çalık, daire ve oda başkanları, ve ilçe halkı katıldı.