Kaza D-130 Karayolu Karamürsel Dörtyol durak mevkiinde meydana geldi.İzmit istikametine seyir halinde olan bir TIR yoldan çıkarak karşı şeride geçti.TIR sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan TIR,karşı şeritte bulunan bariyerlere çarparak durabildi.Kaza sırasında yolun boş olması olası bir faciayı engelledi.
Kaza nedeniyle Yalova istikametine trafik bir süreliğine kapatıldı.Kaza yapan TIR'ın yoldan kaldırılmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı.Yetkililer özellikle yağışlı havalarda sürücülerin daha dikkatli olmasını ve kurallara uymaları gerektiğini belirttiler.

Yağışlı hava da araç kullanımı, Sürüş esnasında ani şerit değişimlerinden uzak durun. Islak zeminde aracın yol tutuş karakteri değişeceği için olası ani şerit değişimleri isteği sizin yoldan çıkmanıza neden olabilir. Ayrıca sert ve ani frenlerde, fren mesafesinin uzayacağını unutmayın. Bunun yanında ani gaz ya da ani fren yapmak otomobilin tepkilerini farklılaştırır.

Yağmurda araç kullanmanın püf noktalarıSu birikintilerinden mümkün olduğunca uzak durun. Aquaplanning de denilen suda kızaklama sonucu direksiyon tepkileriniz geçersiz olup aracın kontrolünü kaybedebilirsiniz. Özellikle sol şeritte biriken sulardan geçerken yüksek bir dikkat gerekir.