İlçenin kırsal bölgesinde yer alan Fulacık ve Karaahmetli mahallelerinde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ile her geçen gün yaşam kalitesi artan iki mahallenin atıksuları geçtiğimiz yıllarda İSU tarafından yapılan foseptikler ile toplanıyordu.

FULACIK TAMAMLANDI

İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında Fulacık ve Karaahmetli mahallelerini atıksu şebekesine kavuşturmak için proje hazırlayarak çalışmalara bir süre önce başladı. Fulacık mahallesinin kanalizasyon altyapısı tamamlanarak mevcut fosseptiğe bağlandı. Karaahmetli mahallesinde de koruge borular kullanılarak kanalizasyon çalışmaları sürüyor.

ATIKSULAR, SEMETLER ARITMADA ARITILIYOR

Proje kapsamında iki mahallede toplam 8,5 km uzunluğunda atıksu şebekesi yapılacak. Bu ay içinde tamamlanması hedeflenen proje ile sebze ve meyve merkezi Fulacık ve Karaahmetli sağlıklı altyapıya kavuşacak. Fosseptikler ile toplanacak olan atıksular, vidanjörler ile taşınarak İSU Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda Karamürsel Semetler’de yapılan Modüler Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılarak bertaraf edilecek.