2015-2016 eğitim öğretim yılı mezunları için okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karacan, Ak Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan Aydın, CHP ilçe Başkanı Şinasi Yazar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ile veliler katıldı.

Törende konuşma yapan Okul Müdürü Hamit Sığırcı “1991-1992 öğretim yılında eğitime başlayan okulumuzdan bugün 78 öğrenci  mezun oluyor. Bugün burada mezun olan öğrencilerimizi başarılı buluyor ve bu başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi.

Törende daha sonra okullarını başarı ile tamamlayarak dereceye giren Okul birincisi Eda Erdebil, okul ikincisi Kevser Gökgün ve üçüncüsü Aslı Akdemir’e ödülleri verildi.

Belediye Başkanı İsmail Yıldırım yaptığı konuşmada öğrencileri tebrik ederek, “Türkiye’yi  dünyada yüceltecek ve büyütecek bir nesil geliyor. Bunlar sizlersiniz, yaptığınız her hareketin sorumluluğunu taşıyabilecek, bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz, bizler sizlerin yönlendirmesiyle, sizlerin gerçek manada bu topluma katacağı değerin bilinciyle hareket eden yöneticiler olarak bugün emaneten oturduğumuz bu koltukları sizlere devretmeyi bekliyoruz. Ama sizden ricam lütfen eğitiminizi ciddiye alın, önünüzden bir üniversite süresi geçecek, hayatınızın en güzel yıllarını geçireceksiniz, bir daha asla geri dönemeyeceğiniz, asla karşılaşamayacağınız ve bütün ömrünüz boyunca keşke o yıllara dönseydim diye hatırlayacağınız önünüzde 4, 5 yılınız var.  Bu yılların kıymetini bilin, ama bilginizden asla yoksun kalmayın, çünkü gelecek yüzyılda rakipleriniz bizlerden daha kuvvetli. Ama biz size güveniyoruz, inşallah bu memleket, sizlerin, sizler gibi aydın, parlak,  geçmişine sahip ve bugünün değerini bilen ve bu ülkeyi gelecek yüzyıllara hazırlayacak gençlerle çok daha ileriye gidecektir” dedi.

Karamürsel Anadolu Lisesinden mezun olan 78 öğrencinin tamamına sınıf öğretmenleri tarafından diplomaları, yıllık ve hediyeleri verildi. Öğrencilerin okuldan mezun olmalarını simgeleyen kep fırlatma sırasında heyecan ve sevinç doruk noktaya ulaştı.