Orman Genel Müdürlüğü'nün Taşra Teşkilatı için 2016 Yılı Orman Muhafaza Memuru Alımı İlanı Yayımlandı. Orman Genel Müdürlüğü Memur alımı için yapılan duyuruda 119 Memur alımı yapılacağı ve söz konusu alımlar için başvuru işlemlerinin 18 Temmuz - 29 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Başvuru için Aranılan Nitelikler

 İlgili personel alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranacak nitelikler ; 

 
a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak,
 
b) Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından (Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir ibareli), sağlık kurulu raporu almak,
 
c) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
 
d) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,
 
e) 2014 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından (2014-KPSSP93) en az 50 puan almış olmak, f) Yükseköğrenim kurumlarına bağlı ön lisans programlarından; Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden mezun olmak. Şeklinde Açıklandı.
 
Başvurular Ne Zaman Nereden Yapılıyor?
 
Başvuru işlemleri için adaylar 18.07.2016 günü başlayıp 29.07.2016 günü mesai bitimine kadar www.ogm.gov.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak başvuru işlemini çevrimiçi (online) olarak yapacaklar.