Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığının 12 ilçede düzenlediği Mahalle danışma meclisleri kapsamında, Karamürsel de 4 Temmuz Mahalle Danışma Meclisi gerçekleştirildi.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın 2014 Yerel seçimlerinden bu güne kadar 4 Temmuz mahallesine yapılan yatırımlar ve yapılacak olan Faaliyetler olarak iki ana başlıkta topladığı sunumunda şu başlıklardan bahsetti.

Kent Meyanı ve Belediye Hizmet Binası, 2014 Nisan ayında başlayan proje 18.355 m2 inşaat alanı içeren projede 5.000m2 açık alan, 270 araç kapasiteli 2 Kat otopark, Nikah salonu, Sinema salonları, dükkanlar, sığınak, çalışma ofisleri ve Başkanlık Makam odası bulunuyor. 

Tarihi Hamam Restorasyonu, Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivinde 629 nolu defterin, 456 sahifeleri ve 346 sırasında kayıtlıdır. Eski metruk görünümünden arındırılıp, tasarımı üzerinden yeniden hayata geçirilen tarihi bir mirastır.
Tarihi Belediye Binası Restorasyonu, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Temmuz 1933 günü ‘Acar’ adlı deniz motoruyla Karamürsel’e geldiğinde ziyaret ettiği ilk noktadır. Tören alanındaki Atatürk anıtı Bronz olarak yapıldı. Atatürk’ün geldiği iskeleyi canlandırmak adına yapılan ahşap yol ile tören alanı tarihi havasına kavuştu. Alan, granit mermer, döşeme, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları ile Karamürsellilerin görünümüne sunuldu. Yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Müzeye çevrilen Tarihi Belediye Binası 2 Bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm Karamürsel Müzesi olup geçmişten bu güne Osmanlı motifleri ve Karamürsel’e özgü bir hava barındırırken ikinci bölüm ise AltınKemer’li bir ilçe olduğumuz ve Türk Güreş Tarihinin kırılması imkansız rekorlara imza atmış Karamürselli Başpehlivan Ahmet Taşçı müzesi olarak hayata geçirilmiştir.
Atatürk Anıtı Düzenleme, Tarihi Belediye Binası Restorasyon çalışmalarının bitmesinin ardından Atatürk Anıtının etrafına, Dünya tarihinde şanlı yerlerini almış 16 Türk Devletinin bayrakları dikildi ve Ay- Yıldız Kabartmaları ile modern bir görünüme kavuşturuldu.
Öğretmen Evi Yapımı, Karamürsel Belediyesi sorumluluğunun dışında olan Öğretmen Evi, Başkan Yıldırım’ın eğitime ve öğretmene verdiği önemin en büyük simgesi olarak inşa edilen Kocaeli’de tek olan bir Öğretmen Evidir. 2.700 m2 inşaat alanı, 8 m2’lik 29 otel odası, 2 suit oda, 123 m2 düğün salonu, 160m2 restoran, 135m2 teras, okuma salonları ve kafeterya olarak ilçemize hizmet vermektedir.
İmam Hatip Orta Okulu Ek Derslik, Karamürsel İmam Hatip Orta Okuluna 10 Derslikli 2 Ek bina yaparak, çocuklarımızın çiftli eğitim sisteminden, tekli eğitim sistemine geçiş yapmalarını ve rahat geniş ve konforlu eğitimler almaları sağlandı.
Dış Cephe Çalışmaları, Tamamen Karamürsel’in Osmanlı Kentinin kültürünün ifade etmek üzere yapılmış, hem görüntü güzelliği hem de kent kimliği oluşturmak için yapılan ve Kocaeli de ilk ve öncü olan bir çalışmadır. İlk olarak İnönü, Atatürk ve Gazanfer Bilge caddelerinde uygulanan proje ile 55 binanın dış cephe giydirme çalışması tamamlandı. Proje kapsamında şu anda Cumhuriyet caddesinde dış cephe giydirme çalışması yapılmaya başlandı ve iki ay içerisinde bitmesi planlanıyor. Cumhuriyet Caddesi Dış cephe ve dükkan tabelalarının yanı sıra kaldırımların üzerlerine bant oluşturulacak ve altları çiçeklendirildikten sonra hem yağmurdan korunma sağlanırken hem de kent estetiğine büyük katkı sağlayacak hoş bir görünüm elde edilecek. 
Dış Cephe İyileştirme- D130 Karayolu, ‘’Karamürsel’in Kız Meslek Lisesi ışıklardan, Trampet Kavşağına kadar olan yerde 147 binamızın 127 tanesinin dış cephe iyileştirme çalışmasını yaptık ve bunu yapan başka bir belediye de yoktur. vatandaşlarımızla konuşarak ve Büyükşehir Belediyemizden aldığımız destek ile boya yardımı yaptık. Ortaklaşa yapılan projede amaçlanan sonuç Karamürsel’in Kent estetiği ve bulunduğu konumdan ötürü, İnsanlar Karamürsel’den geçerken buranın ne kadar güzel bir kent olduğunu hepimizin sayesinde bir kez daha görmesi amaçlandı
İlhan Çınar Alanı Düzenleme, İlhan Çınar Alanındaki 15 Çınar ağacını sökerek başka bir alana ektik. Yerlerine ektiğimiz 52 adet Palmiye ile İlhan Çınar Alanında görsel bir bütünlük ve hoş bir görüntü sağlamış olduk.
Asfalt Yol Yapım, 105. Cadde, Ceza evi- Karapınar yolu, 204. Cadde, Kız Meslek Lisesi, Necdet Calp Okulu, Uçan Balon Ana Okulu, Beton Yol, Çiftlik Caddesi, Hafız İsmail Caddesi, 2105. Sokak, 117. Cadde, Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Ali Osman Algüzey Caddesi olarak toplam 6250 m yolda, 13325 ton asfalt kullanılmıştır. 4050 m2 okul alanı Asfalt atılarak orada da toplam 785 ton asfalt kullanılmıştır.
Parke Yol Yapımı, 1338.sokak, 201. Cadde, Sarıkum Caddesi, Yeni Mezarlık, Mustafa Sözer Sokak, 1159. Sokak, 108. Cadde, 1153. Sokak, 1152. Sokak ‘ta 6.500 m2 Parke Yol çalışması yapıldı. 101. Cadde, 118. Cadde, 111. Cadde, 1159. Sokak, 116. Sokak, 207. Cadde, 202. Cadde, Dere Sokak, 1153. Cadde, Mustafa Sözer Sokakta ise 2.180 m2 parke tamiratı yapıldı. 
İstinad Duvarı Yapımı, 1153 Sokak, Ahmet Erol Sokak, Uğur Sokak olmak üzere 3 sokakta toplam 450 Metre İstinad Duvarı yapıldı.
Dere İslahları, Karamürsel’de bulunan tüm dere islahlarının yapılması konusunda hassa olan Başkan Yıldırım, son olarak Dere Mahallesinde 440 Metre dere İslahı yaptı ve Kasaba deresi etrafındaki elektrik direklerini kaldırarak, elektrikler yerin altına alındı. Akabinde yerlerine aydınlatma direkleri dikilerek, caddenin aydınlanması sağlandı. 
Çocuk Oyun Grupları, 101. Cadde, 109. Cadde ve Açelya Sokak ‘ta çocuk oyun grupları ve Fitness alanları oluşturduk. Böylece hem çocuklarımız oyun gruplarında oyun oynarken hem de büyükler yanlarında spor yapabileceklerdir.
YAPILACAK OLAN FAALİYETLER
Karamürsel belediye Başkanı İsmail Yıldırım, yapılacak olan Faaliyetlerin sunumuna geçmeden önce, doğru yapılaşmanı önünü açabilmek adına da maalesef bize kadar Belediyelerin çok fazla uygulamadığı şuyulandırma çalışmalarını, vatandaş ile aramızda büyük risk taşımasına rağmen Allah bizler naip etti ve İmar Komisyonun 18. madde uygulamasını 4 Temmuz mahallemizin çok büyük bir kısmını tamamladık ve hamd olsun her hangi bir problemle karşılaşmadık. Bakın bu bir başarıdır, sizler mahalle temsilcilerimizsiniz ve bir tanenize bile bir şikayet gelmedi. İddaa ediyorum Kocaeli’de değil , Türkiye’de Bunu yapan başka bir belediye yoktur.’’ Diyen başkan Yıldırım, alkışlar eşliğinde yapılacak olan Faaliyetlere geçti.
DAL-ÇIK PROJESİ
Yapılacak Faaliyetlerin başında ve Bakanımızın da destek verdiği, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok önemsediği, hepimiz için önemli olan Karamürsel’in Üst Koduyla Alt Kodunu bütünleştirecek, yayalaşma adına çok önemli olan ve insanların rahat bir şekilde kullanacağı ve transit yolu da yer altına alarak can kaybını önleyeceğimiz bir projedir. 2017 senesi içinde hedefimiz bu projeyi bitirip ihale aşamasına getirmektir.35 Milyon TL civarında bir rakam ile kolay bir proje olmadığının altını çizen Başkan Yıldırım, İnşallah Seçim öncesi bu projeyi de bitirmeyi hedeflediğini belirtti.
BALIK ADASI PROJESİ
İhalesi bitmek üzere olan Balık Adası Projesi, Balık adasından yapacağımız olan değişiklik sadece çekek yerlerinin kaldırılması ve orda oluşacak olan alanı yine vatandaşımıza bırakıyoruz. 4 tane kafeteryadan oluşacak olan Ada da bayrak direği en uca alınacak ve Türkiye Cumhuriyeti sahillerindeki en uzun ve en büyük bayrak direğini buraya dikmeyi kendimize bir hedef belirledik. Balık Adasındaki mevcut çalışmakta olan kiracı arkadaşlarımızı yine projemiz bittikten sonra bu alanlarda konuşlandıracağız ve Su Ürünleri Kooperatifine de yine burada kendilerine yer vereceğiz. 
MERKEZ CAMİİ DIŞ CEPHE YENİLEME
Hedefimiz Merkez Camisinin dış cephesinin yenilemek ve Merkez Camisinin bahçesini düzenlemek. Bir yılı aşkın süredir İlçe Müftülüğünden proje istenmesinin fakat henüz belirli bir çalışma yapılmamasının üzerine Karamürsel belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın İlçe Merkez Camimizin en kısa sürede amaçladığımız şekilde yapılacağının sözünü 4 Temmuz Mahalle teşkilatının önünde verdi.
İMAM HATİP ORTA OKULU
Şehir stadı ve Kız Meslek Lisesinin arasında olunan 15.000 m2 alanın Büyükşehir Belediye Başkanın da destekleri ile proje alanı kamulaştırıldı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel’e yakışır bir İmam Hatip Orta Okulu yapmak istediğini ve bu bölgenin ihtiyacı olan, o anda yaptığı sürpriz açıklamayla Camii yapacağını belirten Yıldırım kalabalığın alkışını alarak müjdeyi vermiş oldu. Bu yaz yapılacak olan okulun etrafındaki yolların alt yapı çalışmalarının bitmesi ardından asfaltlama çalışmalarının biteceği bilgisini de paylaştı.
-KARABAALİ CAMİ RESTORASYON PROJESİ
Karabaali hamamının restorasyonu bitmesinin ardından başlayacak olan Karabaali Camii restorasyon çalışmaları kapsamında caminin yanında bulunan binayı kamulaştırıldığı açıklayan Başkan Yıldırım, Binayı yıktıktan sonra burada bulunan alanın tamamını açacaklarını söyledi.
SARIKUM CAMİİ RESTORASYON PROJESİ
Tarihe sahip bir Camide ibadet yapmaktan Bahseden Yıldırım ;bizlerden 600 sene önce başkalarının da o camide namaz kıldığını düşünün ve o bilinçle, o duydularla yapılan bir ibadet hanenin maneviyatını bozmak onu yıkıp yenisini yapmak karşı olduğum bir düşüncedir. Bu yüzden değerlerimize ve geçmişimize olan saygımızdan ötürü Sarıkum Camiinde restorasyon çalışmaları yapıp yeni haliyle Karamürsel halkına tekrar kazandıracağız’’. Dedi.