Karamürsel Kent Meydanı ve Hizmet Binası yapımı başlaması ile birlikte tek şeride indirilen ve araç trafiğinin tek yönlü işlediği Cumhuriyet Caddesinde yol çalışmaları başlatıldı.
Karamürsel Belediyesi ekiplerince yürütülen çalışma yolun kazılıp tekrardan çift şeritli hale getirilmesi ile tamamlanacak. Cadde kaldırımlarının genişletilecek ve 100 metre uzunluğunda, 4 metre inişli, 4 metre çıkışlı ve orta ayırıcı refüj ile birlikte 10 metre olarak çift yönlü trafiğin tekrar işleyeceği Cumhuriyet Caddesi, Osmanlı renkleri ile giydirilen Merkez Dış Cephe Kaplamalarına uygun olarak Türk tipi desenli taş yol ile kaplanacak.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın yaptığı açıklama da, ‘’Kent Meyanın sona yaklaşmasının ardından Cumhuriyet Caddesinin yapımına başladık. Merkez trafiğinin rahatlamasını sağlayacak olan bu çalışma ve Kent Meydanının açılmasının ardından kapalı otoparkın faaliyete geçmesi ile park sorununu da çözmüş olacağız.
Yeni yapılan Cumhuriyet Caddesi yolunda yaya kaldırımları daha da genişleyecek ve araç parkı olmayacak, bu sayede esnaflarımız, halkımız ve trafiğimiz rahatlayacak’’ dedi.