Karamürselspor yönetimi Kocaeli’nin en eski resmi spor kulübü olan Karamürselspor için ‘’ 100 Yılın Gölgesinde’’ adı altında bir belgesel hazırlıyor.

Karamürsel Belediye başkanı İsmail Yıldırım ile bu proje kapsamında bir röportaj gerçekleştirildi.

Başkan Yıldırım Röportajda;

‘’Sizleri Karamürsel Belediye Başkanı olarak saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Marmara’nın incisi, Kocaeli’nin en güzel bölgelerinden biri olan Karamürsel’den sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Karamürsel denince; tarih, doğa, deniz ve yeşili olan çok güzel bir mekan akla geliyor. Karamürsel; tarihin kucakladığı, tarihin içinde yoğrulmuş, kendisi ile beraber geleceğini tarihle adlandırmayı kendisine şiar edilmiş, insanıyla, yaşayanıyla, doğasıyla, tabiatıyla,  ‘Huzurun Başkenti’ olarak adlandırdığımız Marmara’nın İncisidir. Karamürsel’in en temel özelliklerinden biri de geçmişe dayanan bu tarih koridorunda spordur. Spor dendiği zamanda Karamürsel’de Karamürselspor akla geliyor. 1920’li yılların başında kurulan, 1944 yılından itibaren Karamürsel Gençlik Spor olarak adlandırılan daha sonra da 1993 yılında Karamürsel spor olarak son halini alan, Karamürsel de sporun kalbi Karamürsel spor. Bu kulübümüzde gerek yönetici, gerek sporcu olarak birçok Karamürselli abimiz hizmet etti. Bu gün de genç kardeşlerimiz onlardan aldıkları bu düsturu devam ettirmeye çalışıyorlar. Tabi Türkiye’de spor dendiği zaman akla sadece futbol geliyor. Biz bunu üzüntüyle karşılıyoruz ama Karamürsel sporun tarihine baktığımız zaman, futbolun dışından birçok branşta başarıyı görebiliyoruz. Türkiye de sadece bölgesel değil, ulusal hatta uluslararası platformlarda bile Karamürselspor’un sporcularını görebiliyoruz. Karamürselspor olarak özellikle yüzme, basketbol ve voleybol alanlarında Türkiye’de söz sahibi olmuş sporcuları yetiştirdiğimiz bir gerçektir. Şöyle geçmişe doğru baktığımızda; Bahçivan İhsan Keskin, Ali Haydar Akgün, Hamamcı İsmail Açıkalın, Yusuf Önal, Bahriyeli Sıtkı Eyyar, Zehir Mehmet, İbrahim sulu ve Ömer Namlı ilk dönem yüzücülerimizdir. Bunlar Türkiye de hem bölgesel, hem de Türkiye birincilikleri olan sporcularımızdır. Belki de Türkiye tarihinde ki nadir bayan yüzücülerimizden biri de Muzaffer Dörtbudak’tır. Kendisi çok genç yaşlarda başladığı yüzme sporda hakikaten Türkiye’nin önderlerinden olmuştur.

İkinci kuşak yüzücülerimiz arasında ise; Mustafa Taşçı, Ferhan Kalyon, Necmettin Pirge, İsmail Gelibolu, Bedri Giritlioğlu ve Şakir Akyıldız var ki bunlardan hala hayatta olan şuan da tarihi bizlere anlatan abilerimiz var. Ben ölenlere rahmet diliyorum, kalanlara sağlık, sıhhatli güzel bir yaşam diliyorum. Gençlerimize örnek olmak adına o günkü kısıtlı koşullarda yürüttükleri sportif faaliyetleri bu gün artık bir çok imkanı sağlayarak bizlerin yapma şansı var. En önemli ihtiyacımız organizasyondur yani insanların bir araya gelerek gerçek mana da üretmeye çalıştıkları sportif faaliyetleri yapabilecek her türlü imkânımız Allah’a şükür var. Karamürsel gibi denizin kenarında, yeşilliğin içinde olan bir ilçemizde özellikle su sporlarında Türkiye de söz sahibi olabilecek imkânları saplamak istiyoruz. Bunun için yaz aylarında yaptığımız çalışmalar neticesinde Karamürsel, 80’li yıllardan sonra girilemez olan denizimiz, Hamt olsun ki bu gün mavi bayraklı plajımıza kavuştu. Hedefimiz önümüzdeki yıl Yüzme Havuzumuzu da tamamlayıp gençlerimizi kış aylarında da su ile buluşturmak ve onların eğitimini havuzda devam ettirip, yaz aylarında da açık denizde bunu pekiştirmektir. Tabi ki Kapalı Spor Salonlarımızın da bu konuda çok büyük etkisi var. Geçtiğimiz dönemde sadece bir tane kapalı spor salonumuz vardı Karamürsel de ama Hamt olsun 2.sini biz yaptık, 3.sü tamamlanmak üzere ve 4.sünün de temelleri atıldı. Amacımız Kapalı Spor salonlarını bütün okul bahçelerimize yaparak çocuklarımıza oralarda eğitim sağlamak ama branşlaşma açısından, lisans alma açısından da Karamürselspor’un bu konuda önderlik yapmasını özellikle arzu ediyoruz.

Genç nesil yöneticilerimiz bu konuda istekli, sadece futbola odaklanarak değil, sporun her türlü branşına odaklanmış ve sporu Karamürsel ile birlikte yaşatacak gerçek manada gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını, kötü vasıflardan soyutlanmasını, bedensel kuvvettin sağlanmasını sağlayacak yöneticilere sahibiz. Bedensel kuvvetin zihinsel etkileşimine inanan yeni yönetici arkadaşlarımız artık dünyadaki Profesyonel manada spor literatürüne girmiş, uzmanlaşmış yöntemlerle bu işin üzerine gidiyorlar. Biz kendilerine destek olmaya çalışıyoruz. Yerel yöneticiler olarak gerek benden önceki belediye Başkanları gerekse ben, inanıyorum ki bizden sonraki belediye başkanları da Karamürselspor’un varlığını her zaman memnuniyet ile karşıladılar, destek oldular bundan sonra da aynı şekilde destek olamaya devem edeceğiz. Allah yardımcınız olsun, ben bu programı hazırlayan, böyle bir girişimde bulunan bütün arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum özellikle bu sebeple bütün vatandaşlarımızı Karamürsel’in güzelliğini yaşamaya, Karamürsel’de sporu yaşamaya, Karamürsel sahilinin, Karamürsel insanının güzelliğini davet diyorum, teşekkür ediyorum.’’ Dedi.