Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, geçtiğimiz hafta İyi Parti Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Baş ve ilçe yöneticilerini ziyaret etmişti.
Ak Partili bir belediye Türkiye’de ilk kez İyi Parti’yi resmi olarak ziyaret etti.
Başkan İsmail Yıldırım’ın bu ziyareti çok konuşuldu. Bazı isimler sosyal medyadan eleştiriler getirdi.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, gazetemize yaptığı açıklamada İyi Parti’yi neden ziyaret ettiğini anlattı.

ZİYARET EDEBİLİRİM
İşte Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın o açıklamaları.
“Ben bir belediye başkanıyım. Bir belediye başkanı olarak da ilçemde yeni teşkilatlanmış bir siyasi partiyi ziyaret edebilirim. Geçerken uğramak, selam vermek, beraberce bir ortamda bulunmak bizim gibi ufak yerlerde oturan ve siyaset yapan insanlar için çok normal şeyler.

SİYASET İKİNCİ PLANDADIR
Bu ziyaret Türkiye’de ilk midir bilemiyorum. Ancak şunu söylemeliyim ki Karamürsel gibi mütevazı bir ilçede siyaset her zaman ikinci plandadır. Ben İyi Parti’ye yaptığım ziyaretle ilgili ne vatandaşlarımdan ne da partililerimden tepki kalmadım. Siyaset her zaman yapılır. Ancak tekrar söylüyorum; Karamürsel’de siyaset ikinci plandadır. Buradaki öncelikler arkadaşlıklar ve dostluklardır. Biz burada hepimiz biriz.

HDP HARİÇ HER YERE GİDERİM
Karamürsel’in belediye başkanı olarak ben her siyasi partiye ziyaret yapabilirim. Bir tek HDP’ye gitmem. Çünkü HDP siyasi bir parti gibi değil. Örgüt havasındalar. Demokrasinin çok uzağındalar. Bundan dolayı HDP’nin kapısını açmam. Ancak bunun dışında siyasi partilere belediye başkanı olarak gidebilirim.

NESİ ABESLE İŞTİGAL?
İyi Parti Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Baş, bizim 4 yıl boyunca belediyede birlikte görev yaptığımız bir arkadaşımızdır. Neden bu ziyaret bu kadar abesle iştigal olsun ki? Tekrar söylüyorum. Ben bir tek HDP’yi tanımam ve bilmem. Onları kabul etmem. Çünkü vatan haini bir örgütler. Bunun dışında ilçemdeki her yeri ziyaret edebilirim.

BİR ŞEY YAPACAKSAM ÇIKAR YAPARIM
Bizim bu ziyaretimiz üzerinden farklı yorumlar çıkarmaya çalışanlar var. Neymiş, İyi Parti’ye göz kırpıyormuşum. Bıraksınlar bu işleri. İyi Parti’nin nesine göz kırpayım? Benim abdestimden şüphem yok. DYP’de geçmişte siyaset yapmıştım. 2011’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın davetini kabul ettim. O gün bugündür de AK Parti için ter döküyorum. Memlekete yapılanları biliyor, görüyor ve destekliyorum. Bir şey yapacaksam da çıkar yaparım.

ABİDİK GUBİDİK İNSANLAR
Bakın ben abidik gubidik insanlar, yalan yanlış dedikodularla bana zarar veremez. Biz belediyeciyiz. Halka hizmet ediyoruz. Bizim ülke olarak işimizi doğru yapmaya ihtiyacımız var. Herkes sosyal medyada oturup göbeğini kaşırken yazı yazıyor. Kendilerini bir halt zannediyorlar. Siyaset sosyal medya üzerinden yapılmaz. Şoför şoförlüğünü, işçi işçiliğini yapacak bu ülkede. Herkes işini düzgün yapacak. Yok o onu demiş yok bu şöyle söylemiş, şu buraya gitmiş. Bunlar boş şeyler. Bu tip ucuz yorumlarla bu ülkeye bir şey kazandıramayız.”