Karamürsel Altınkemer Kültür Merkezinde düzenlenen Danışma Meclisine Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, AK Parti ilçe Başkanı Recep Demirel, SKM Başkanı Mecit Erdoğan, AK Parti İl Başkanı vekili ve Teşkilat Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Ekin, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Adem Özgüneş, AK Parti Meclis üyeleri, ilçe teşkilatın tüm üyeleri, SKM yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım danışma meclisinin sonunda yaptığı konuşmada
Önümüzde bir halk oylaması var. Bu halk oylamasının neden ve niçin yapıldığı ile ilgili bir soru işareti yok. Bu halk oylaması Ülkemizin bir üst lige çıkması için daha müreffeh bir ülke olması için yapılacak.
Bir sistem değişikliği yapılmayacak. Ülkemizin ayağına pranga gibi yapışmış olan sıkıntılardan kurtulması için bir değişikli yapılacak.
Şunu iyi bilmemiz gerekiyor. Karşı cenah toplumu germek için her türlü eylemi yapacak.
Biz iktidarız, biz güçlüyüz. Bizler sakin, sebatlı ve kendimizden emin olmalıyız.
Ama Unutmamalıyız ki sandık sandıktır.
Sandıklar açılana kadar hiçbir şey belli olmaz.
7 Haziranı asla unutmamalıyız.
Halkı asla küçümsememeliyiz.
En ücra köşede yaşayan insan bile bu sistem değişikliği hakkında bilgi sahibi. Bu insanlar bizden anayasa değişikliği hakkında bilgi istemiyor. 
Sadece senelerdir kimsenin cesaret edemediği icraatları yapan ve en sonunda vesayet sistemine balyoz gibi vurulacak anayasa değişikliğini önüne koyan, milli iradeye inanan, liderimiz, önderimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcileri olarak yanlarında olmamızı, ellerini sıkmamızı istiyorlar.
Bu sebeple bizlere düşen halkımızın yanında olmamız ve çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmamamız gerekiyor. dedi