23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ile olarak Atatürk Anıtında düzenlenen resmi tören ile başladı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır ve ilçe protokolü hazır bulundu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu ve buradaki tören sona erdi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kaymakam Hikmet Özbağcı ilköğretim okulunda düzenlenen törenle devam etti.
Okulun bahçesinde düzenlenen törene Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır, AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel, CHP İlçe Başkanı Ali Kara Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Okul öğrencileri tarafından şiirler, gösteriler ve halk oyunları oynandı.
Program 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resim, şiir, kompozisyon, spor yarışmalarında derece alan öğrencilere İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Sadık Eroğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çakır tarafından ödüllerin verilmesi ile sona erdi.